Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Január 09. 07:30, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

„A kormány tartotta a szavát”

„A kormány tartotta a szavát”

A kormány tartotta a szavát, amikor Felsőzsolcán 2010 végén elindította a gátépítési projektet – mondta Tóth Lajos (független), a település polgármestere vasárnap.

A városvezető abból az alkalomból beszélt újságírók előtt, hogy a történelmi egyházak képviselői megáldották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települést egy esetleges újabb árvíz ellen védő, újonnan épült gátat. A Miskolchoz közeli városban 2010 nyarán pusztított az árvíz, csaknem kétszáz házat döntve romba, illetve rongálva meg.

Tóth Lajos elmondta: a gátépítés 3,5 milliárd forintba került, a hat kilométeres töltés teljes mértékben megvédi a mintegy hétezer lakosú települést. A körgátat a pusztító árvíz szintjétől mindenütt legalább egy méterrel magasabbra építették, a speciális víztaszító betonból készült védmű mentén pedig zsilipek működnek. A vasárnap megszentelt gát már tavaly nyár végére elkészült, megtörtént a műszaki átadása is.

A kormány a Sajó menti árvízvédelmi beruházásokra mintegy 7,3 milliárd forintot fordított. Felsőzsolcán az elmúlt évben több árvízi beruházás valósult meg. A körgát megépítésén túl egyebek mellett megtisztították, kikotorták a Kis-Sajó árvízi medrét, a vasúti ártéri hídnyílások szelvényeit, lebontották a régi bekötőutat és az ott lévő híd maradványait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket