Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Október 24. 18:08, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az őszi szünetben is biztosított a rászoruló gyermekek étkezése

Az őszi szünetben is biztosított a rászoruló gyermekek étkezése

Az őszi szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű családban élő gyerekek az őszi szünetben, az október 26. és 30. közötti munkanapokon

- közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a szülők bármikor, akár a szünet alatt is benyújthatják kérésüket, a jelentkezésnek nincsen határideje.

A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél idén is írásban lehet igényelni az arra jogosult gyermekek számára - tették hozzá.

Hangsúlyozták: a kormány számára fontos, hogy az iskolai szünetekben is biztosított legyen a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek megfelelő étkezése, könnyítve ezzel a gyermeket nevelő családok terheit.

Emlékeztettek: 2016 januárjától az önkormányzatoknak kötelező gondoskodniuk minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről, amelyhez a kormány biztosítja a szükséges forrásokat.

2010 óta mintegy háromszorosára nőtt a gyermekétkeztetésre fordított támogatás, 2021-ben már több mint 86 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra - tudatta a tárca.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során