Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. November 19. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Az OTP Bank nevével visszaélő kérdőíves csalás terjed a közösségi médiában

Az OTP Bank nevével visszaélő kérdőíves csalás terjed a közösségi médiában

Internetes bűnözők az OTP Bank nevével visszaélve online kérdőíves csalással akarnak ügyféladatokhoz jutni - közölte az OTP pénteken az MTI-vel.

A pénzjutalmat ígérő hirdetések olyan honlapra visznek tovább, ahol az elkövetők internetbanki belépőadatokat, levélfiók-címeket és telefonszámokat próbálnak megszerezni. A csalás néhány napja terjed a világhálón - írták.

Az OTP kiemelte, hogy nem hirdet a közösségi médiában pénzjutalommal járó ügyfélfelmérést, a hirdetésben szereplő adatokat soha nem kéri felmérésekhez, internetbanki belépésre sem irányítja át az ügyfeleit. A hamis kérdőívet tartalmazó oldal linkje https://otpbank-survey.com/login.html, de ez a hirdetés szövegével együtt változhat - olvasható a közleményben.

A kép csak illusztráció

Címkék: csalás, OTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.