Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Október 10. 10:43, hétfő | PR
Forrás: (x)

Ezzel a módszerrel egy kép felrakása panelben sem lesz gond

Ezzel a módszerrel egy kép felrakása panelben sem lesz gond

Ne fúrd, ragaszd!

Aki emeletes házban lakik, tudja, hogy egy kép felrakása panelházban igen sok bosszúsággal jár. A betonfalat nem lehet úgy fúrni, mint a téglát és ennek hiányában a csavarokat rögzítő tipli is nehezen jut a falba. Van azonban egy jó megoldás.

Az 1970-es évektől a panellakások építése nagy divat volt, mert gyorsan és viszonylag olcsón juttatott otthonhoz sok családot. Magyarországon a lakótelepi lakások száma a KSH nyilvántartása szerint több, mint 770 ezer. Ez annyit jelent, hogy az országban minden ötödik lakás lakótelepen van, ezek nagyrésze, közel félmillió lakás pedig klasszikus panel annak minden nyűgjével. Az otthonszépítési próbálkozások során hamar kiderül, hogy egy kép felrakása panelben egyáltalán nem egyszerű, mutatunk azonban egy módszert, amivel nem csak képet, de más dekor és háztartási elemet is könnyedén fel tudsz rögzíteni a panelben.

Ideális esetben a képek felrakásához a lakásban fúrást használnánk a tipli rögzítéséhez, amibe csavar kerül. Ez tökéletes biztonsággal megtartja az akár nehezebb kerettel készült képet is a leesés veszélye nélkül. Hasonlóan jó megoldás lehet a szög, de ezek egyikével sem kivitelezhető egy kép felrakása panelben, mert a fal beton anyaga nem teszi lehetővé.

Nem kell mégsem lemondanunk róla, hogy képekkel dekoráljuk otthonunkat a panellakásban, mert újfajta öntapadós akasztók segítségével egy panel otthonban is rögzíteni tudjunk kisebb tárgyakat vagy képet a falon.

Hogyan működik?

Az újfajta öntapadós akasztó, amit kifejezetten kép felrakásához fejlesztettek ki, egy öntapadó ragasztócsík segítségével erősíthető a falra, aminek a magassága egy csúszkával állítható. Ez lehetővé teszi, hogy a felrakott képek magassága tökéletesen egysíkba kerüljön és esztétikusabb látványt nyújtson hosszas méregetés nélkül is.

Amiért kép felrakásához a panelben ez ideális

A panellakások beton fala nehezen fúrható, de a felülete egyenletes és a vakolat réteg is jól köt rajta. Mindez ideális feltételeket teremt bármilyen ragasztásos technika alkalmazásához, mert a jó tapadás alapja az egyenletes és erős falfelület.

A vakolatot könnyű előkészíteni egy nedves ruhával történő áttörléssel. Teljes száradás után már fel is helyezhetjük az öntapadós akasztót, így egy kép felrakása panelben alig néhány perc kérdése.

Címkék: kép, otthon, panel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.