Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Június 16. 17:07, csütörtök | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Halálbüntetéssel is sújtható a 18 éves buffalói lövöldöző

Halálbüntetéssel is sújtható a 18 éves buffalói lövöldöző

Halálbüntetéssel is sújtható, szövetségi szintű gyűlölet-bűncselekmény miatt emelt vádat szerdán a washingtoni igazságügyi minisztérium Payton Gendron buffalói lövöldöző ellen

- jelentette a Fox News amerikai hírtelevízió szerdán. A jobboldali-konzervatív televíziós csatorna online hírportáljának cikke szerint a tárca 26 vádpontban felsorolt gyűlölet-bűncselekmény, vagy lőfegyverrel elkövetett bűncselekmény miatt nyújtott be vádemelési javaslatot a 10 halálos áldozattal járó tömeges lövöldözést elkövető, 18 éves Gendron ellen New York állam nyugati kerületi bíróságán.

A vádemelési javaslat szerint "Gendron indítéka a tömeges lövöldözésben az volt, hogy megakadályozza: afroamerikaiak vegyék át a fehér amerikaiak helyét, ezzel megsemmisítve a fehér emberi fajt, és hogy tettével másokat is hasonló fegyveres támadásokra sarkalljon".

Az amerikai igazságügyi minisztérium vádemelési javaslata az elkövetőt 10 ember ellen elkövetett, emberöléssel végződő gyűlölet-bűncselekménnyel, 3 ember ellen elkövetett, emberölési kísérlettel és testi sérüléssel végződő gyűlölet-bűncselekménnyel, 10 ember ellen elkövetett, fegyveres gyilkossággal, és 3 ember ellen elkövetett, fegyveres gyilkossági kísérlettel vádolja.

A vádemelési javaslatban összesített bűncselekmények alapján a bíróság halálbüntetést is kiszabhat a vádlottal szemben.

Merrick Garland igazságügyi miniszter szerdán New York állam második legnagyobb városába, Buffalóba utazott, hogy a május 14-én a település Thomas Jefferson sugárútján álló, Tops Friendly Market (A legbarátságosabb piac) elnevezésű bevásárlóközpontnál végrehajtott lövöldözés áldozatainak és túlélőinek családtagjaival találkozzék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.