Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 20. 16:16, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló kiskorú diákkal

- tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-t kedden.

Dobó Dénes közleményében azt írta, a másodfokú bíróság ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Püspökladányi Járásbíróság döntését, amely a vádlottat a tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött fiatallal hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek.

A bíróság a férfit végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött fiatal nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezi, illetve kiskorúval egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll - tette hozzá.

A jogerős ítélet szerint a vádlott egy Hajdú-Bihar vármegyei általános iskolában tanított, ahol 2022 januárjának elején, mint az iskolában tanító tanár vette fel a kapcsolatot a sértettel, internetes üzenetben. A váltott üzenetek eredményeként viszonyuk bizalmas lett és egyre bensőségesebbé vált.

A vádlott és a sértett 2022 februárjától 2022 március végéig többször találkozott, köztük intim, testi kapcsolat is kialakult. A vádlott a fennálló hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorú sértettel - szerepel a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön