Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Február 06. 16:09, kedd | Belföld
Forrás: mti

Jótékonysági koncertet rendeznek a daganatos és leukémiás gyerekek megsegítésére

Jótékonysági koncertet rendeznek a daganatos és leukémiás gyerekek megsegítésére

Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország igazgatója, Sebestyén Márta népdalénekes, Dés László zeneszerző és Sigmund Groven norvég szájharmonikás a Mátyás-templomban ad jótékonysági koncertet február 13-án.

Az est bevételét a daganatos és leukémiás gyerekeket segítő Érintettek Egyesület Érintettek Lánca programjának támogatására ajánlják fel a művészek.

A daganatos és leukémiás gyerekek családjait összefogó egyesület elnöke, Cserháti Erika az M1 aktuális csatorna keddi műsorában elmondta: az Érintettek Lánca elnevezésű program lényege, hogy minden kórházba kerülő beteg gyermek kap egy gyöngyökkel teli tasakot egy fonállal, amelyből később megfűzhetik az "érintettek láncát".

A gyöngyök egy-egy beavatkozást, például kemoterápiát, sugárkezelést, műtétet, szúrást szimbolizálnak a gyógyulás felé vezető úton. A lánc abban segít a gyerekeknek, hogy családjaiknak, barátaiknak mesélhessenek gyógyulásukról, így segítve a trauma feldolgozását. A projekt Nyugat-Európában, Japánban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Ausztráliában évek óta sikeresen működő programok mintájára jön létre.

A februári koncert bevételét ennek a projektnek a megvalósítására fordítják - emelte ki az elnök, hozzátéve, hogy a csomagokat az ország onkológiai központjaiba február végén juttatják el.

Szamosi Szabolcs a Filharmónia Magyarország igazgatója kiemelte: a koncert darabjaival szeretnének hozzájárulni a kezdeményezés sikeréhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben