Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 27. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: mti

Jövő héten is emelkedhet az influenzások száma

Jövő héten is emelkedhet az influenzások száma

Az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa szerint a jövő héten is emelkedni fog az influenzás megbetegedésben szenvedők száma.

Molnár Zsuzsanna az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában elmondta, egy héttel korábban országos átlagban megduplázódott a betegszám, volt, ahol csak 20 százalékkal regisztráltak több beteget, de Heves megyében négyszer többen kapták el a betegséget, mint egy héttel korábban.

A főorvos kiemelten fontosnak nevezte a megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztást, mivel januárra a szervezet a vitaminhiány miatt veszít a vírusokkal szembeni ellenálló-képességéből. Emellett a megfelelő öltözködésre is felhívta a figyelmet, mivel egy meghűlés kedvez a vírusfertőzésnek is.

Ismertetése szerint a szmogos időszak a légzőszervi megbetegedésben szenvedőket okozza a legnagyobb gondot, ha ők elkapják az influenzát, akkor a betegség lefolyása súlyosabb lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére