Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Október 10. 10:41, hétfő | PR
Forrás: (x)

Kiadó üzlethelyiség Budapest szívében – éri vagy nem éri?

Kiadó üzlethelyiség Budapest szívében – éri vagy nem éri?

Üzlethelyiség paletta a fővárosban

A kiadó üzlethelyiségek tulajdonságai közül mindig kiemelt figyelem jut az ingatlan elhelyezkedésének. Ez persze nem is véletlen, hiszen akár a vállalkozás sikere is múlhat a megfelelő pozicionáláson. Érdemes-e azonban emiatt magasabb bérleti díjat fizetni?

Ahogy sok más típusú ingatlanra, úgy az üzlethelyiségekre is igaz, hogy Budapesten rengeteg kiadó helyiséggel találkozhatunk a különböző portálokon, hirdetőoldalakon vagy épp ingatlancégek kínálatában. Ez persze értelemszerűen adódik a város méretéből is, mely hazai léptékben hatalmas, területén pedig számos működő vagy működtetésre váró üzlet és üzlethelyiség található. Egy kiadó üzlethelyiség Budapest városában tehát egyszerűen fellelhető, kérdés, hogy hol?

Az üzlethelyiségek elhelyezkedése rendkívül sokféle lehet. A belvárosban és a belső kerületekben is számos opció akad, itt ugyanakkor jóval sűrűbben elhelyezett üzlethelyiségeket találunk. Ahogy a város központjából kifelé haladunk úgy ez a sűrűség csökken, ugyanakkor itt is számos kedvező opció található. Egy kiadó üzlethelyiség Budapest külsőbb részein pedig jellemzően kedvezőbb bérleti díjjal is kecsegtet, mint a központ elhelyezkedésű ingatlanok.

Árkülönbség a hely tükrében

Az árszínvonalat nézve nem is kérdés, hogy egy kiadó üzlethelyiség Budapest belvárosában jóval drágább, mint a város külső területein. Ez nyilván nem véletlen, hiszen a központi elhelyezkedéssel lényegében figyelmet és forgalmat is vásárlunk. A főváros frekventált pontjain elhelyezkedő üzletek már pozíciójukból fakadóan is számos potenciális vásárló figyelmét kelthetik fel, akik szinte szó szerint belebotlanak az adott üzletben a város forgatagát járva.

Egy kiadó üzlethelyiség Budapest belvárosában ugyanakkor szinte abnormálisan drágább lehet, mint a külsőbb kerületekben található opciók. Sőt, nem is muszáj túl messzire mennünk a város szívétől, már akkor is jóval kedvezőbb árakkal találkozhatunk. Kérdés persze, hogy hajlandók vagyunk-e inkább magasabb bérleti díjat fizetni, ám folyamatosan szem előtt lenni. Tény, hogy a kedvező elhelyezkedés lényegében marketing költségeket spórol a vállalkozásnak, ám ér-e ez annyit, amennyivel magasabb bérleti díjat kell fizetni.

Aranyat ér az aranyár?

Az, hogy mennyit vagyunk hajlandók havi szinten fizetni az üzlethelyiség bérléséért egyrészt szubjektív döntés, másrészt a vállalkozás hozamától is függ. Ez utóbbi okán bátran mondhatjuk, hogy egy kiadó üzlethelyiség Budapest belvárosában nem kezdő vállalkozásoknak ajánlott opció. Természetesen ha már egy jól menő vállalkozást, üzletet működtetünk, mely képes kitermelni a havi költségeket, bátran nézelődhetünk Budapest szívében is. Egy ilyen elhelyezkedésű üzlet már önmagában is exkluzívnak minősül és számos előnnyel járhat.

Ugyanakkor ha most kezdünk bele az üzlet üzemeltetésébe, érdemes inkább költséghatékony megoldás után nézni. A központtól kissé kintebb vándorolva is számos kiadó üzlethelyiséggel találkozhatunk, melyek havi bérleti költsége meg sem közelíti a központi elhelyezkedésű ingatlanokét. Első körben fordítsuk vállalkozásunk más területeire az így megspórolt költségeket és ha ügyesen gazdálkodunk, idővel akár mi is megnyithatjuk új üzletünket Budapest belvárosának valamely kiadó helyiségében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.