Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Április 28. 22:25, péntek | Sport

Ladások, Gymkhanára fel, itt az új kihívás nektek!

Ladások, Gymkhanára fel, itt az új kihívás nektek!

Új nyomvonalat találtak a Rabócsiring pályán!



Itt a vezetéstechnika és a koncentráció autósportja, ahol navigátor segítsége nélkül kell egy Ken Block-os ügyességi jellegű pályát a lehető leggyorsabban teljesítened hátsókerekes autóval, és időre.
Ezt ne hagyja ki senki! Május 6-7-én kezdődik a 2023-as GRID sorozat! A szervezők által megálmodott háromfordulós sorozat fővédnökségét nem más vállalta el, mint Béres Szabolcs, akinek a kelet magyarországi LADA ALLSTAR gálát is köszönhetjük.
A május eleji megmérettetésre már megkezdődött a nevezés, s mivel rengetegen jelezték indulási szándékukat a szervezők 45 indulóban maximalizálják a résztvevők számát.
A verseny két etapos: edzésnap és versenynap az esemény péntek 18-órától vasárnap délutánig tart!
A helyszín nem ismeretlen a pilóták és a nézők számára, mivel több mint 25 éve ad otthont autós versenyeknek a máriapócsi versenypálya. A korábbi Gymkhana versenyző Tallárom Balázs álmodta meg a versenyzők számára a nyomvonalat így igazán technikás pályában lesz része minden indulónak és nézőnek.
A szabályok nagyon egyszerűek. A verseny során az AMATŐR és LICENCES pilótáknak navigátor segítsége nélkül kell egy Ken Block-os ügyességi pályát a lehető leggyorsabban teljesíteni hátsókerekes autóval időre és kilinccsel előre. Korhatár nincs, lévén ezen a zárt pályás eseményen szülői jóváhagyással (és vezetési tudással) bárki indulhat. Akik eddig még nem indultak versenyen azok is próbára tehetik magukat, valamint az autójukat. A GRID-re bárki jelentkezhet, akár utcai autóval is, mindössze az alapvető biztonsági előírásoknak kell megfelelnie a kocsinak. A pilóta számára kötelező a bukósisak viselése. A vállalkozó kedvű résztvevők több kategória közül választhatnak, így az ezer köbcentis autóknak ugyanúgy megtalálják az ideális csoportot, mint a több ezres erőgépeknek.

Felvonulás
A versenyzői felvonuláson minden induló részt vehet.

Utasok a jobb egyben!
Bukócsöves autók a versenyek kivételével vihetnek utasokat az edzéseken, amennyiben a szabályokat betartják és az autó állapota arra alkalmas.

Kategóriák: Amatőr és Licences (Rally3-2-1, Szlalom stb..)
· Egy versenyző 1 kategóriába tud nevezni!
· Egy versenyző 1 autóval tud nevezni!
· Egy autóval 2 versenyző indulhat!
· Korhatár nincs
· A pilóta és utasok számára kötelező a bukósisak viselete.



Pálya:
– 100% aszfalt
– EREDETI KEN BLOCKOS NYOMVONALAK!
– fotocellás időmérés

Helyszín:
– Vezetéstechnikai Tanpálya – Rabócsiring – Máriapócs
Időjárás

A körülmények nem befolyásolják a verseny lebonyolítását mivel a helyszín adottságainak köszönhetően mindenképpen megrendezésre kerül a verseny.
Hivatalos weboldal: https://ladaallstars.hu/

GRID SZABÁLYOK https://hunakamo.hu/gymkhana-grid/

Fotó: Galyas Szabolcs

- Drifting.hu -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.