Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 02. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mobiltelefonokról lopták el 90 ezer ember személyes adatát Japánban

Mobiltelefonokról lopták el 90 ezer ember személyes adatát Japánban

A tokiói rendőrség azzal gyanúsít öt embert, hogy vírussal megfertőzött kilencvenezer okostelefont, illetve ellopta a készülékeken tárolt személyes adatokat - írta csütörtökön a Jomiuri Simbun japán napilap.

A hekkerek ingyenesen letölthető, az Android operációs rendszert használó telefonokon futó alkalmazásokba rejtették el a vírust, amely lemásolta és továbbította a megfertőzött készülékek névjegyzékét a gyanúsítottaknak. A rendőrség szerint az elkövetők összesen 11,83 millió személyes adatot szereztek meg a 90 ezer felhasználótól.
A lap szerint ez minden idők legnagyobb mobiltelefonokat érintő adatlopása.
A gyanúsítottak közül hárman beismerő vallomást tettek, ketten nem ismerték el bűnösségüket. Az elkövetők közül hárman megrendelőként, ketten fejlesztőként vettek részt az ügyletben. A mobilvírus félmillió jenbe került a megrendelőknek.
Rendőrségi források szerint a megrendelők, egy, azóta megszűnt internetes vállalkozás termékeinek hirdetésére akarták felhasználni az ellopott személyes adatokat. Többek között egy online társkeresőoldalra akartak látogatókat csalogatni.
A rendőrség szerint a terv kiötlője korábban megpróbálta eltüntetni a bizonyítékokat - köztük az adatokat tároló szervert -, de miután a Twitteren elterjedt a csalás híre, nem járt sikerrel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).