Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Június 02. 09:21, péntek | Belföld
Forrás: mti

Orbán Viktor: közel az idő, amikor Európában igazat adnak a magyar békepárti álláspontnak

Orbán Viktor: közel az idő, amikor Európában igazat adnak a magyar békepárti álláspontnak

Közel az idő, amikor az európai vezetők igazat adnak a magyar békepárti álláspontnak - hangsúlyozta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel Orbán Viktor miniszterelnök.

Kiemelte: nyugati vezetők olyan mértékig lovallták bele magukat abba, hogy az ukrajnai háborút meg lehet nyerni a jelenlegi módszerrel - "az ukránok harcolnak, a Nyugat meg adja nekik a pénzt meg a fegyvert" -, hogy "erről a háborús ösvényről lejönni nagyon nehéz lesz".

Ez nem a mi dolgunk; szerintem mi az erkölcsileg és politikailag helyes ösvényen haladunk - fogalmazott a miniszterelnök, annak a véleményének adva hangot, hogy számos nyugati államban "a választásokon az emberek előbb vagy utóbb kikényszerítik a békét" és leváltják a magukat háborúpárti kormányokat.

Egész Európa, az emberek nagy többsége nem áll a háború pártján. Lehet, hogy erkölcsileg igazat ad Ukrajnának, jó okkal mondja azt, hogy Ukrajna a megtámadott fél, Oroszország pedig az agresszor, és igazságot szeretnénk. A kormányfő szerint ebben az európai közvélemény egy hangon beszél és gondolkodik. De hogy mit kell tenni, mit kell vállalni és mit szabad vállalni, ebben megoszlik az európai közvélemény - fogalmazott Orbán Viktor.

Fotó: Médiaklikk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.