Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 07. 14:09, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Sokszínű Balaton-felvidék címmel hirdetnek fotópályázatot

Sokszínű Balaton-felvidék címmel hirdetnek fotópályázatot

Sokszínű Balaton-felvidék - Theodora különdíj címmel közös fotópályázatot hirdet a Varázslatos Magyarország (VM) és a kékkúti forrásból eredő Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország Kft.

a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával.

Július elejétől két hónapon keresztül várják a profi és amatőr természetfotósok pályázatait. A szervezetek arra kérik a pályázókat, hogy a saját szűrőjükön keresztül mutassák be a vidék természeti világának sokszínűséget - olvasható a VM MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Varázslatos Magyarország fő küldetése a magyarországi nemzeti parkok természeti kincseinek bemutatása, ezáltal a természetvédelem támogatása. A szervezethez hasonlóan a Theodora ásványvíz szintén kiemelt figyelmet fordít a Balaton-felvidék és a forrásának otthont adó Káli-medence népszerűsítésére és a természeti értékek megőrzésére.

Az ásványvízmárkával indított együttműködés során a Varázslatos Magyarország arra hívja a fotósokat, hogy képeikkel nyissanak ablakot a tájegység természeti világának sokszínűségére, mutassák be az ott élő gazdag flórát és faunát, valamint a Balaton-felvidék varázslatos tájait.

A VM és a kékkúti ásványvízpalackozó üzem is hosszú évek óta együttműködik a nemzeti park természetvédelmi kezeléséért és népszerűsítéséért felelős Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal, amely szakmai támogatóként állt az ügy mellé. Az együttműködés célja, hogy a képekkel és a kapcsolódó népszerűsítő írásokkal felhívják a figyelmet a biológiai sokféleség fenntartásának fontosságára, valamint rávilágítsanak arra, hogy a biodiverzitás megőrzése a mi kezünkben van - áll a közleményben.

A pályázók 10 képpel mérettethetik meg magukat, amelyeket a VM szakmai zsűrije értékel. A bizottság tagja Keleti Éva fotóművész, Máté Bence természetfotós, Potyó Imre, A magyar természetfotó nagydíjasa, ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország Magazin főszerkesztője, Szilágyi Attila természetfotós, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság őrkerület vezetője, Suhayda László természetfotós és Tóth Zsolt Marcell természetfilmes.

Az első három legtöbb pontszámot elért kép alkotói pénzjutalomban és ajándékcsomagokban részesülnek, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság különdíjat ad át az általa legkiemelkedőbbnek ítélt kép készítőjének.

A pályázatra július 4-től szeptember 4-ig folyamatosan lehet a képeket feltölteni. További információ a https://vm-magazin.hu/sokszinu-balaton-felvidek/ linken érhető el.

Címkék: balaton, fotó, pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.