Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2017. Október 13. 13:09, péntek | Belföld
Forrás: mti

Százezrek hajóznak a Dunán

Százezrek hajóznak a Dunán

Az elmúlt években átlagosan 300 ezren vették igénybe a szolgáltatást, tavalyelőtt 52,8 tavaly pedig 65,7 millió forint volt a bevétel - írja a BKV-hajók kihasználtságáról és jövedelmezőségéről a pénteki Világgazdaság.

A lap a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK) kapott adatokra hivatkozva beszámol arról, hogy a forgalmat egy 130 személyes és négy százszemélyes hajó, továbbá két vízibusz látja el. A flotta átlagéletkora 30 év.

Hétvégeken, amikor a bérletek és a napijegyek nem érvényesek, az utasok többsége külön megváltott 750 forintos hajójeggyel utazik, hétköznap azonban ez az arány mindössze 15 százalék. A fővárosba érkező turisták közül egyre többen választják ezt a módját a városnézésnek - olvasható a Világgazdaságban.

A BKK a lapnak két jelentős idei fejlesztést emelt ki: az egyik, hogy a Müpát és a Nemzeti Színházat is bekapcsolták a menetrend szerinti hajózásba, a másik, hogy már hajóval is elérhető Budapest kedvelt szabadidős helyszíne a Kopaszi-gát.

Címkék: duna, hajó, turista

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.