Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Október 19. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szlovéniában minden ötödik vírusteszt pozitív eredményt hozott

Szlovéniában minden ötödik vírusteszt pozitív eredményt hozott

Szlovéniában minden ötödik koronavírus-teszt pozitív eredményt hozott szombaton, eddig a legmagasabb a regisztrált fertőzöttek aránya a tesztekhez képest - derült ki a válságkabinet vasárnapi jelentéséből.

Jelko Kacin kormányszóvivő Twitter-oldalán azt írta: az, hogy kevesebb tesztelést végeztek szombaton, nem jelenti azt, hogy a vírus kevésbé terjed. A pénteki 16 százalékhoz képest szombaton 19,20 százalék volt a pozitív eredmények aránya - tette hozzá.

A kormány által vasárnap közzétett adatok szerint szombaton 726-tal 15 142-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Pénteken rekordszámú, 898 esetről számoltak be. Négy beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 191-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 265-en vannak kórházban, közülük 49-et ápolnak intenzív osztályon.

A szomszédos Horvátországban egy nap alatt, vasárnapra 819-cel nőtt és elérte a 25 580-at az azonosított fertőzöttek száma. Nyolc ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma így 363-ra nőtt. Kórházban ápolnak 548 beteget, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik