Városlista
2022. január 29, szombat - Adél

Hírek

2021. November 13. 17:04, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Több millió forintot csaltak

Több millió forintot csaltak

Két dunaújvárosi férfi károsított meg egy nyugdíjast.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két helyi férfival szemben – közölte a rendőrség.

Az eljárás adatai szerint S. Attila és G. Zsolt 2021. szeptember 22-én egy idős férfit bírtak rá arra, hogy Dunaújváros egyik bankfiókjában több millió forint értékben, személyi hitelt igényeljen. A hitel kérelmének jóváhagyása után azt elkövetők a sértett jelenlétében a megigényelt összeget több részletben, más-más bankfiókokban vették ki, többek között Dunaújvárosban, Érden és Budapesten.

Az eljárás alá vont férfiak 2021. szeptember 30-án egy budapesti áruházban a nyugdíjas férfit arra vették rá, hogy áruvásárlási hitellel elektronikai termékeket - televíziót, játékkonzolokat, porszívókat, kávéfőzőt, hangfalat - vásároljon részükre.

S. Attila és G. Zsolt otthonában a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2021. november 10-én végeztek házkutatást, ahonnan elektronikai termékeket foglaltak le. Ezt követően a két férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. Az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatásukat, amit a bíróság 2021. november 12-én elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 28. 12:01, péntek | Kék hírek

Berúgott, lopott, nem emlékszik rá

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.

2022. Január 28. 08:38, péntek | Kék hírek

Kilencszer lőtt sógorára

Másodfokon is elítélték a férfit.

2022. Január 27. 14:59, csütörtök | Kék hírek

Budapesten fogtak el egy német kokaindílert - Videó

Budapesten fogtak el egy német férfit, akit a német hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy annak a bűnszervezetnek volt a tagja, amely tonnaszámra hozott kokaint Dél-Amerikából Németországba

2022. Január 25. 17:02, kedd | Kék hírek

Megverték, majd kirabolták ismerősüket

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak két férfit, akik kirabolták alkalmi ismerősöket Hódmezővásárhelyen.