Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 06. 12:06, szerda | Belföld
Forrás: Volánbusz

Új menetrend december 10-től a Volánbusznál

Új menetrend december 10-től a Volánbusznál

Számos menetrendi módosítást, korrekciót vezet be országszerte a Volánbusz 2023. december 10-től, elsősorban a munkába és iskolába járás lehetőségeinek javítása, a vasúti és autóbuszos kiszolgálás összehangolása, valamint az országos autóbusz-vonalakon a hétvégi időszakhoz kapcsolódóan jelentkező utazási igények továbbra is megfelelő kiszolgálása érdekében.

Eljutási lehetőségek javítása, bővítése

A Volánbusz kismértékben tovább bővíti, javítja az eljutási lehetőségeket elsősorban a hivatásforgalmi utazási igények teljesítése, a járásközpontokban lévő munkahelyek, oktatási intézmények, egészségügyi központok, illetve kormányablakok kedvezőbb elérhetősége érdekében. Így többek között Albertirsán, Érsekhalmán, Mogyoródon, Szigetszentmiklóson, Kalaznón és Závodon, valamint a Budapest–Balassagyarmat–Szécsény–Salgótarján, Vác–Kóspallag, Érd–Százhalombatta, Budapest–M1-es autópálya–Zsámbék–Piliscsaba–Pilisvörösvár, Budapest–Páty–Perbál–Zsámbék, Újlengyel–Pilis, Tiszafüred–Karcag, Taktaharkány–Tiszaújváros, Kálmánháza-Petőfitag–Nyíregyháza, Szabadszállás–Kecskemét, Gyarmat–Szerecseny, Békéscsaba–Gerendás, Szarvas–Nagyszénás, Murony–Kamut, Szarvas–Békéscsaba, Sümeg–Tapolca, Zalaegerszeg–Bak–Hahót–Nagykanizsa, Letenye–Valkonya, Körmend–Csákánydoroszló–Pankasz viszonylatokban.

Vasúti átszállási lehetőségek javítása, bővítése

· A Kecskemét–Ballószög autóbuszvonalon a hétvégi időszakban közlekedő autóbuszjáratok indulási időpontjainak módosításával átszállási lehetőség biztosítása a 140-es számú vasútvonal Budapest irányába/irányából közlekedő vonataihoz.

· Csongrád-Csanád vármegyében a Szatymaz, vasútállomást kiszolgáló egyes helyközi járatok indulási idejének módosításával az átszállási idők növelésével kedvezőbb csatlakozások biztosítása.

· Kisebb menetrendi módosítások bevezetése egyes autóbuszjáratok esetében a Kuncsorba felől Törökszentmiklóson biztosított vasúti csatlakozások bővítése érdekében.

2023. december 10-től kerül sor az új mezőkövesdi autóbusz-állomás használatba vételére, mellyel összefüggésben a várost érintő helyközi autóbuszjáratok többsége az eddigi városközpontban lévő autóbusz-állomás helyett a továbbiakban közvetlenül a vasútállomás mellett kialakított új autóbusz-állomásról indul, illetve oda érkezik. A menetrendi módosítás következtében a Mezőkövesd vonzáskörzetében elhelyezkedő települések szinte mindegyikéről közvetlenül elérhetővé válik a vasútállomás, ezáltal lényegesen egyszerűbb lesz az eljutás Budapest, illetve Miskolc–Nyíregyháza irányába a busz-vonat kombinált utazást választók számára.
Változások az országos járatok esetében a hétvégi időszakban tapasztalható utazási igény megfelelő kiszolgálása érdekében

Veszprém és Győr között a kedvezőbb kiszolgálás biztosítása érdekében új járatpár közlekedik jellemzően péntekenként Veszprémből Győrbe 9:30-kor, illetve Győrből Veszprémbe 12:40-kor, valamint jellemzően vasárnapokon Veszprémből Győrbe 16:30-kor, illetve Győrből Veszprémbe 17:40-kor.
Győr–Székesfehérvár–Szekszárd–Pécs autóbuszvonalon jellemzően vasárnaponként a 12:30-kor induló Pécs–Székesfehérvár viszonylatú járat Győrig közlekedik.
Jellemzően vasárnapi napokon a délutáni időszakban új járat közlekedik Budapestre, Makóról 15:40-kor, Hódmezővásárhelyről 16:25-kor, Szentesről 17:00-kor, Csongrádról 17:15-kor.
Pécs–Baja–Szeged útvonalon a tanév tartama alatti hétvégi időszakban több járat indul, valamint jellemzően péntekenként és vasárnaponként Pécs–Baja között több járat közlekedik az M6-os autópályán a kedvezőbb eljutási lehetőségek biztosítása érdekében.
Változások a Budapest–Ercsi–Adony–Dunaújváros vonalcsoport menetrendjében

A 705 Budapest–Százhalombatta–Ercsi–Adony autóbuszvonal járatai esetében a menetrendi kínálat a megváltozott utazási igényekhez igazodóan módosul. A járatok közlekedtetése a hivatásforgalmi időszakra korlátozódik, Budapest helyett érdi végállomással. Ezzel egyidejűleg az 1120 Budapest–Ercsi–Adony–Dunaújváros autóbuszvonalon is kismértékben módosított menetrend lép életbe, a vonalon napszaktól függően 20, 30, illetve 60 perces követési időkkel, illetve minimális mértékű menetidő-korrekcióval.

Az autóbuszos menetrendi kínálat változása a TramTrain szolgáltatással összefüggésben

Szeged és Hódmezővásárhely között a TramTrain szolgáltatás bevezetését követően csökkenő autóbuszos utasforgalom miatt a délelőtti és délutáni időszakokban 4 járatpár megszűnik.

A módosítások részleteiről a Volánbusz honlapján lehet tájékozódni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk