Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 11. 10:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/nébih

Újabb elborzasztó vágóhidat zárt be a Nébih - VIDEÓ

Újabb elborzasztó vágóhidat zárt be a Nébih - VIDEÓ

Súlyos élelmiszerhigiéniai jogsértések miatt ezúttal Hajdú-Bihar megyében függesztette fel azonnal a Nébih egy vágóhíd működését, az ügyben az eljárás és bírság megállapítása folyamatban van.

A hatóság MTI-nek küldött csütörtöki közleményében kiemeli: súlyosan megsértette a jogszabályi előírásokat az a létavértesi Kft., ahol februárban tartottak ellenőrzést. Az egység kizárólag a hibák maradéktalan kijavítása után, a hatóság újabb, kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatja tevékenységét.

A Nébih kiemelte: a vágóhíd nagy részén erősen szennyezett környezet és eszközök fogadták az ellenőröket: a vágócsarnok fala, mennyezete koszos volt, a pacaltisztító helyiség padozatát, falait és az ott tárolt eszközöket vastag mészfelrakódás borította. Mint írták, a hasítófűrészre rászáradtak a húscafatok, az egyik kézmosóban több, erősen szennyezett kés és rozsdás felületű fűrész volt, a hűtőben ugyancsak elhanyagolt állapotban sorakoztak a ládák. Az udvari kerítés mellett fedetlen, repedt oldalfalú gyűjtőedényekben tárolták az állati melléktermékeket (szarvasmarhafejek, nyers juhbőrök), a földön szabadon hevert a nyers szarvasmarhabőr.



Az eszközfertőtlenítők nem működtek, eszközmosó pedig egyáltalán nem volt az üzem területén. Szintén rendkívül kifogásolható állapotban voltak a dolgozók számára biztosított öltözők és mosdóhelyiségek. Helyenként a kézmosókban nem volt folyóvíz, máshol a csatornahálózatba nem kötötték be azt, kézmosószert és papír kéztörlőt gyakorlatilag sehol sem helyeztek ki - írták. A cég nem mutatta be a képesítéssel rendelkező vágóhídi állatjóléti tisztviselőre és a dolgozók állatvédelmi oktatására vonatkozó dokumentumokat sem.

A vállalkozás adatai elérhetőek a hivatal honlapján közzétett jogsértés listán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.