Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 10. 12:45, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket - közölte közlekedési társaság az MTI-vel.

Az új vasúti menetrend - a járási egyeztetéseken felül megtartott - júliusi online társadalmi egyeztetés lakossági véleményeit és javaslatait is figyelembe vette. A Volánbusz is számos menetrendi korrekciót vezetett be országszerte, elsősorban a munkába és iskolába járás lehetőségeinek javítása, a vasúti és autóbuszos kiszolgálás összehangolása érdekében - írták a közleményben.

A társaságcsoport emlékeztet: a menetrendváltástól Budapest és Dunaújváros között a Z42-es zónázóvonatok számának bővítésével javult és gyorsabbá vált a vasúti összeköttetés. A Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonalon a felújításnak és a villamosításnak köszönhetően az utasok számára kiszámíthatóbb, ütemes menetrend lépett életbe, csökkent az eljutási idő, javultak a csatlakozások a menetrendváltástól.

A nemzetközi közlekedést tekintve kiemelték, hogy a Metropol Euronight éjszakai, háló- és fekvőhelyes kocsikkal közlekedő vonat ismét Prága és Drezda érintésével közlekedik, ezáltal kedvezőbb az utazás Budapest és Berlin között.

A MÁV-HÉV a csömöri (H9) és a gödöllői (H8) HÉV-vonalon kismértékben módosította a menetrendet a hatvani vonalhoz kapcsolódó vasút átszállási lehetőség biztosítása érdekében. A csepeli H7-es HÉV-vonalon az utasok kérésére december 10-től valamennyi vonat megáll Szabadkikötőnél. A tanítási időszakokban valamennyi munkanapon azonos időpontokban indulnak a járatok a H7-es HÉV-vonalon. A menetrend a tanítási szünetek munkanapjain is egységessé vált, azonban - az utasforgalmi igényekhez igazodva - e két időszak menetrendje továbbra is eltér egymástól.

A 2024. december 14-ig érvényes, az utazási szokásokhoz jobban igazodó, összehangolt vasúti, buszos és HÉV menetrendek vonzóbbá teszik a közösségi közlekedést, és növelik versenyképességét az egyéni közlekedéssel szemben - hangsúlyozták a közleményben.

A menetrendváltással egy időben egységesedik a MÁV-START és a Volánbusz pótdíjazása - jelezték.

A részletes menetrendek megtalálhatóak a MÁV-Volán csoport honlapján, az Elvirá-n, a HÉV-menetrend a bkk.hu/menetrendek oldalon.

Címkék: máv, menetrend, volán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk